“Six senses”: a luxury sustainable hotel

It is more and more important for Bali island to be sustainable, which drives the launch of Six Senses luxury hotel in the island. This five-star hotel, resort, and spas, has a style that is unique: not only it is personal and authentic, it is also sustainable. On the other hand, how does it feel like to experience a day in one of its resorts’ extraordinary settings in Bali, Indonesia? Therefore, I will talk about my immersive and wonderful afternoon at the resort, more details about its sustainability, and its gastronomic Indonesian food.

Six Senses luxury sustainable hotel: the resort in Bali Indonesia

Bali’s Six Senses sustainable luxury and eco-friendly resort is located on a cliff, with an extraordinary view of the blue Indian Ocean. As I went to this eco-hotel for an afternoon with my mother, I saw a setting with many beautiful large pools and ponds surrounded by nature, beautiful flowers and green trees in the resort. We enjoyed drinks at the bar on the edge of the cliff and had quality time, with an immersive and impressive view, as we could see the turquoise coloured Ocean water from the top of the cliff. Even when we went back to the lobby, we could still see the resort and Ocean view from there, not to mention the impeccable architecture; it was wonderful!

At the entrance of the resort
The swimming pool and the pond
Sitting in front of the Ocean view
My mother and I, having quality time, while enjoying the drinks and the view
The view from the top of the cliff
We can see the view of the resort and the Ocean from the lobby

Six Senses luxury sustainable hotel: what’s sustainable about it?

This Eco-hotel’s vision is as meaningful as it is measurable with a sustainability certification in progress, and its results are “based on energy and water consumption, solid waste, waste diversion and carbon footprint”; anyways, it’s eco-friendly, respecting nature and social aspects. It “strives to raise awareness for both guests and hosts on being environmentally friendly and community responsible”. It respects nature, partly because wastes are “handled for recycling, composting or reusing”, and employess make sure that packagings are sustainable and eliminate plastics as much as possible. Socially, they support an “orphanage program by selling dolls in guest accommodations while offering the means to donate funds”. 

Six Senses luxury sustainable hotel: the ecological Indonesian gastronomy.

Six Senses also has an “eclectic culinary scene”, with local ingredients picked from its own garden. At the Rocka restaurant in the resort, the menu is constantly changing based on the season, which makes it ecological, and breakfasts and dinners are partly inspired by Indonesian flavours. For exemple, one of the breakfasts is Soto Ayam, which is a chicken soup served with rice and vegetables, and the coffee grains are 100% originally from Indonesia. Then, a wide range of tastes of the Indonesian archipelago is served for dinner, such as the famous Nasi Goreng Kampung (fried rice) and bebek betutu (baked duck in banana leaf), different kinds of lawar (mixed vegetables), Pepes ikan (steamed fish and vegetables), and more!

If you also think that building a sustainable hotel is a good idea, don’t forget to like and share 😀

“Six senses”: un hotel de luxe durable

Il est de plus en plus important que l’île de Bali soit durable, ce qui entraîne au lancement de l’hôtel de luxe Six Senses sur l’île. Cet hôtel, complexe, et spas 5 étoiles, a un style unique: non seulement il est personnel et authentique, il est aussi durable. D’un autre côté, comment vous sentiriez-vous de vivre une journée dans l’un des cadres extraordinaires de ses complexes hôteliers à Bali, en Indonésie? Pour cela, je vais parler de mon après-midi immersif et merveilleux dans le complexe hôtelier, plus de détail sur son développement durable, et sa gastronomie Indonésienne.

L’hotel de luxe durable Six Senses: le complexe a Bali en Indonésie

Le complexe hôtelier de luxe durable et écologique, Six Senses, est situé sur une falaise, avec une vue extraordinaire de l’océan Indien bleu. Quand je suis allée à cet hôtel écologique pour un après-midi avec ma mère, j’ai vu un cadre avec plein de belles grandes piscines et étangs entourées de la nature, de belles fleurs et arbres verts dans le complexe hôtelier. Nous avons apprécié les boissons au bar au bord de la falaise et avons passé un bon moment, avec une vue immersive et impressionnante, comme nous pouvions voir l’océan de couleur turquoise du haut de la falaise. Même quand nous sommes retournées dans le hall, nous pouvions toujours voir la vue sur le complexe hôtelier et l’Océan, sans parler de l’architecture impeccable; c’était merveilleux!

L’hotel de luxe durable Six Senses: qu’est ce qui le rend durable?

La vision de cet hôtel écologique est aussi significative que mesurable avec une certification de développement durable en cours, et ses résultats sont “basés sur la consommation énergie et d’eau, les déchets solides, le réacheminement des déchets, et l’empreinte carbone”; en tout cas, elle est écologique, respectant la nature et les aspects sociaux. Elle “s’efforce à sensibiliser à la fois les clients et hôtes sur le fait d’être écologique et responsable dans la communauté”. Elle respecte la nature, en partie car les déchets sont “traités pour le recyclage, le compostage, ou la réutilisation”, et les employés assurent que les emballages sont durables et éliminent les plastiques le plus possible. Socialement, l’hôtel soutient un “programme d’orphelinat en vendant des poupées dans les villas pour offrir les moyens de faire un don.

L’hotel de luxe durable Six Senses: la gastronomie Indonesiénne ecologique

Six Senses a aussi une “scène culinaire éclectique”, avec des ingrédients locaux cueillis dans son propre jardin. Au restaurant Rocka dans le complexe hôtelier, le menu change constamment selon la saison, ce qui le rend écologique, et les petits déjeuners et dîners sont en partie inspirés par des saveurs Indonésiennes. Par exemple, un des petits déjeuners est le Soto Ayam, ce qui est une soupe de poulet servie avec du riz et des légumes, et les grains de café sont 100% originaires d’Indonésie. Ensuite, un large éventail de goûts de l’archipel Indonésien est servi pour le dîner, tel que les fameux Nasi Goreng Kampung (riz frits) et bebek betutu (canard rôti dans une feuille de bananier), de differentes sortes de lawar (des légumes mélangés), Pepes ikan (poissons et légumes cuits à la vapeur), et plus encore!

Si vous aussi vous pensez que construire un hôtel durable est une bonne idée, n’oubliez pas de “liker” et de partager 😀

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